Μάιος - Ιούνιος 2022

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 91ης Γενικής Συνέλευσης ΔΟΕ:


Στηρίζουμε - δυναμώνουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Με καθολική συμμετοχή απαντούμε στις μεθοδεύσεις της Υπουργού Παιδείας!

           

Το επόμενο διάστημα, μέσα σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και γενικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των συλλόγων εκπαιδευτικών για την εκλογή αντιπροσώπων στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Οι εκλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη φορά, χωρίς άδεια από την Υπουργό Παιδείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως κυρίαρχη πολιτική της, την περικοπή θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων τα οποία έως τώρα θεωρούνταν δεδομένα. Η Υπουργός, λειτουργώντας με πρωτοφανή αλαζονεία, «εκδικείται» τον εκπαιδευτικό κόσμο γιατί δεν αναγνωρίζει το «μεγαλειώδες» «μεταρρυθμιστικό» της έργο, δυσκολεύοντας τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες!

Είναι μια ακόμη ενέργεια που αποσκοπεί στην αποδόμηση και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος με σκοπό την αποδυνάμωσή του. Η μαζικότητα σε αυτές τις διαδικασίες, είναι μονόδρομος απέναντι στις παρελκυστικές τακτικές και επιλογές του υπουργείου Παιδείας. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να δώσει μία μεγαλειώδη συμμετοχική απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυρίας Υπουργού. Όλοι θα πρέπει να προσέλθουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κάλπες. Η συμμετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη.

Συνάδελφοι,

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως Παράταξη αγώνα και ευθύνης δεν δίστασε να τοποθετηθεί με ξεκάθαρο προοδευτικό λόγο, για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης. Δεν κρύφτηκε πίσω από άλλους, δεν ετεροπροσδιορίστηκε, δεν πήγε με το «ρεύμα» για να είναι αρεστή, δεν ταυτίστηκε με την παρακμιακή συνδικαλιστική διαχείριση, την απόλυτη άρνηση, το όχι σε όλα. Πήραμε θέση για όλα τα θέματα, μείζονα ή ελάσσονα, χωρίς περιστροφές, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, λέξεις που καθορίζουν διαχρονικά τη συνδικαλιστική μας φυσιογνωμία.

Ενδεικτικά :

δείτε εδω

 

https://drive.google.com/file/d/1OHrU6zQDG54k5rjXNwK0LTrYCq7EFZaV/view?usp=sharing

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click