Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής

στην περιοχή διορισμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών     

 

Η υπηρέτηση της οργανικής θέσης υποχρεωτικά για μια διετία για όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δεν εξυπηρετεί καμία εκπαιδευτική ανάγκη σήμερα. Η συγκεκριμένη διάταξη καθιερώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το άρθρο 62 του Ν.4589/2019 (νόμος Γαβρόγλου) και επαναλήφθηκε  από την κυβέρνηση της ΝΔ, με το άρθρο 42 του Ν.4722/2020 (νόμος Κεραμέως). Η συγκεκριμένη διάταξη είχε, δηλαδή, τη στήριξη, όχι μόνο αυτής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. Το να παριστάνουν κάποιοι για μία ακόμη φορά, εκ των υστέρων, ότι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν όταν κυβερνούσαν, είναι απαράδεκτο.

Ο λόγος για τον οποίο ψηφίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη, από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ήταν για να μην "αδειάζουν" -όπως έλεγαν- κάποιες περιοχές, της νότιας και της νησιωτικής, κυρίως, Ελλάδας από εκπαιδευτικούς, κάθε χρόνο!

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί μετά την ψήφιση του Ν.4283/2014 (νόμος Λοβέρδου) για τον διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης στις δυσπρόσιτες περιοχές για τις μεταθέσεις και αργότερα του Ν.4692/2020 (νόμος Κεραμέως) για τους πίνακες αναπληρωτών, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Τα δυσπρόσιτα σχολεία είναι τα πρώτα που καλύπτονται είτε από μόνιμους είτε από αναπληρωτές.

Η επιμονή, λοιπόν, εφαρμογής της συγκεκριμένης δεν έχει κανένα νόημα και θα δημιουργήσει, δε, και τεράστιες αδικίες, εφόσον γίνουν φέτος οι μόνιμοι διορισμοί που ανακοίνωσε στην ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς οι φετινοί νεοδιόριστοι θα καταλάβουν, πιθανόν, θέσεις που θα έπρεπε να δοθούν στους περσινούς νεοδιόριστους για τις μεταθέσεις.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τη διάταξη τώρα και να δώσει το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης στον ένα χρόνο, όπως ίσχυε πάντα,με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click