Αργυρούπολη 30/4/2018

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΑΛΙΜΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ’’

 

στο Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ‘’Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ"

 

 

Αισχρά ψέματα και πικρές αλήθειες!!

Αποτύπωση της  Πραγματικότητας ή συκοφαντικές κορώνες;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αποτυπώθηκε πια με ευκρίνεια, μετά και την ΄΄απάντηση΄΄ της Α.Σ.Ε. του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΄΄Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ΄΄, πoια ήταν η πραγματικότητα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής για την έναρξη της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής& Εκπ/σης. Πραγματικότητα την οποία στηλίτευσαν και τα μέλη άλλης παράταξης με πρόσφατη ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΄΄απάντηση΄΄ της Α.Σ.Ε.- ΄΄ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ΄΄

 • Επιβεβαιώνεταιότι δεν υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου για το συγκεκριμένο θέμα.
 • Επιβεβαιώνεται ότι κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα το οποίο εμπεριείχε εκτός των άλλων και τις γενικές θέσεις του κλάδου, καθώς και η άρνηση υπογραφής  του πρακτικού.
 • Εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμαότι υπήρξε ΄΄ιδιαίτερη σπουδή΄΄ της Προέδρου για ΄΄ευθυγράμμιση΄΄ με συγκεκριμένη παραταξιακή γραμμή.
 • Επιβεβαιώνεταιτο ιδιαίτερο μένος της για τη ΔΗΣΥ, η οποία πρώτη αποκάλυψε όλα τα παραπάνω.
 • Αποκαλύπτεται όμως και κάτι ακόμα. Στο γραπτό υπόμνημα που κατατέθηκε έχει συμπεριληφθεί  ως θέση του συλλόγου μας ότι: «..Η συγκρότηση των συγκεκριμένων επιτροπών, οι οποίες έχουν γνωμοδοτικό ρόλο στο αν υπάρχουν οι δυνατότητες να εφαρμοστεί  η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στον Δήμο, στην ουσία απαλλάσσουν κυβέρνηση και Δήμους από τις ευθύνες που τους αναλογούν και επιχειρούν να κάνουν τα σωματεία συνυπεύθυνα στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Νηπιαγωγεία τώρα, αλλά και σε μελλοντικά αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής (πχ πέρασμα εξ’ ολοκλήρου στους Δήμους κλπ).Θέση η οποία δεν είναιούτε του Δ.Σ. της ΔΟΕ, ούτε ποτέ  έχει υιοθετηθεί από το Δ.Σ. του συλλόγου μας.Είναι προφανώς θέση του ΠΑΜΕ!! Με άλλα λόγια χρησιμοποιήθηκε ο Σύλλογος, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ., για την προώθηση της κομματικής γραμμής της Προέδρου!! Πάει χρόνια αυτή η ιστορία με τις δυνάμεις…του στείρου ΄΄κομματικού συνδικαλισμού΄΄. Αν χρειαστείρίχνουν τις μάσκες και τον αβαντάρουν!!
 • Αποκρύπτεται ότι στο πρακτικό της συνάντησης που αφορούσε το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και έχει τις υπογραφές του Δ/ντή Εκπ/σης και του Αντιδημάρχου Παιδείας, έχουν καταγραφεί εκτός από τις επιμέρους διαφωνίες, και τα εξής: «Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης φοίτησης των νηπίων για το επόμενο σχολικό έτος 2018-19».Διατύπωση που σαφέστατα έδινε την ευκαιρία να ασκηθεί πίεση από την πλευρά μας και μέσα από τις Τριμερείς Επιτροπές, για την άμεση εφαρμογή της Δημόσιας Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Α.Σ.Ε. ΄΄ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ΄΄και προφανώς η Πρόεδρος σε ΄΄κατάσταση πανικού΄΄,μετά την αποκάλυψη της απαράδεκτης στάσης τους, στην ΄΄απάντησή΄΄ τους επιστρατεύουν και υιοθετούν τη ρήση : «στην πολιτική ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα».Προσπαθούν με κάθε μέσο να επιβάλλουν το: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Επιτίθενται στη ΔΗ.ΣΥ. με ιταμό τρόπο και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για να στηρίξουν την έωλη θέση τους, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως:

 1. «…δεν υπήρξε κανένα αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., ούτε ένσταση για τον χειρισμό αυτό».  Μα … συναδέλφισσες του ΔΣ !! Στο κείμενο της ΔΗΣΥ σχολιάστηκε η στάση της Προέδρου η οποία πρώτιστα οφείλει να συγκαλεί Δ.Σ. και όχι η στάση των παρατάξεων. Το ερώτημα παραμένει και είναι: γιατί δεν στάλθηκε στα e-mailτων μελών του ΔΣ το κείμενο που απ’ ότι φαίνεται είχε προαποφασιστεί να κατατεθεί (με γνωστές θέσεις του ΠΑΜΕ), όταν είθισται όλα τα κείμενα - ψηφίσματα να κοινοποιούνται για να τοποθετηθούμε επ’ αυτών; Τι εξυπηρέτησε αυτή η τακτική;
 2. «…και διαβάσαμε σε ανακοίνωση της ΔΗΣΥ, ότι δήθεν η πρόεδρος δε στήριξε τη Δίχρονη Προσχολική, κάτι που διαψεύδεται από την τοποθέτησή της, και ότι έπρεπε να υπογράψει το πρακτικό, που μιλούσε για μετακινήσεις μικρών παιδιών, για πολυπληθή τμήματα κλπ

Μα… συναδέλφισσες του ΔΣ, στο κείμενο της ΔΗ.ΣΥ. ως σημείωση σχολιάστηκε ότι η Πρόεδρος δεν υπέγραψε το σχετικό πρακτικό. Εξάλλου η υπογραφή ενός πρακτικού δεν σημαίνει απαραίτητα και συμφωνία. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι που επικαλείστε ότι τάχα τα πρακτικά μιλούσαν «…για μετακινήσεις μικρών παιδιών και για πολυπληθή τμήματα» Αυτό δυστυχώς για εσάς δεν είναι αλήθεια γιατί σεκανένα Πρακτικό Τριμερούς Επιτροπής δεν αναφέρεται κάτι τέτοιοκαι το γνωρίζει πρώτη η Πρόεδρος.

Συμπερασματικά λοιπόν, στις προαναφερόμενες πρακτικές που υιοθετήθηκαν από την Α.Σ.Ε. και ιδίως στην ΄΄απάντησή΄΄ της, καταδεικνύονται αφενός μεν, προθέσειςπολιτικής πατρωνίας, αφετέρου δε,αποκαλύπτεται εμπεριστατωμένα χωρίς παραπλανητικούς ισχυρισμούς και κακοήθειες, ποιος επιστρατεύει ΄΄αισχρά ψέματα΄΄ και ποιος όχι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θα μπορούσαμε βέβαια να συνεχίσουμε να αποδομούμε λέξη-λέξη τις προκλητικές και κακόβουλες κατηγορίες που εκτόξευσε η Α.Σ.Ε-΄΄ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ΄΄ για τη ΔΗΣΥ στην προσπάθειά της να εντυπωσιάσει και να ΄΄δαιμονοποιήσει΄΄ καθετί που δεν συντάσσεται με τη μονολιθικότητά της, αναδεικνύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την ιλαρότητα των φτηνών δικαιολογιών για τη στάση της Προέδρου. Όμως θεωρούμε ότι η περαιτέρω ενασχόληση με την ΄΄απάντηση΄΄ της ΑΣΕ συνιστά χάσιμο χρόνου, καθώς η εποικοδομητική κριτική φαίνεται πως είναι ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ για τις ΄΄κάθε λογιών εξουσίες΄΄…

Με τις παραπάνω παρατηρήσεις ας βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα και ας δούμε ποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους!!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η προσεκτική ανάγνωση της απόφασης με τους Δήμους που επιλέχθηκαν τελικά για την  εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης στα Νηπιαγωγεία τους, μας οδηγεί στις παρακάτω επισημάνσεις :

 • Η έλλειψη πρόθεσης του Υπουργείου για ουσιαστική υλοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής γίνεται φανερή.
 • Οι Δήμοι που επιλέχτηκαν δεν είχαν καμία ανάγκη από τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές νησιωτικές, απομακρυσμένες και πληθυσμιακά μικρές, στις οποίες όλα τα προνήπια έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
 • Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ίσως χάθηκε μια ευκαιρία υλοποίησης.
 • Το ΥΠΠΕΘ γνωρίζοντας τις προθέσεις των δήμων και μη θέλοντας να συγκρουστεί με συμφέροντα που επιβουλεύονται την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, επέλεξε να τα έχει καλά με όλους… Όμως σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την εκπαίδευση μικρών παιδιών, δεν μπορούμε να αλληθωρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι δυνατόν τα πάντα να κινούνται με βάση τη λογική ΄΄να είμαστε αρεστοί σε όλους΄΄. Χαιρετίσαμε την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης και κατακρίναμε όσους στάθηκαν και στέκονται ενάντια ή με ουδετερότητα, στην εφαρμογή της.

Καλούμε την κυβέρνηση

 • Να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία της .
 • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς των Δήμων και του ΥΠΠΕΘ, για να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο όλα τα προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο καινα είναι ξεκάθαρο τουλάχιστο στους Δήμους όπου εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ότι δεν θα δοθούν από την κυβέρνηση κουπόνια για φοίτηση νηπίων 4 ετών σε άλλες δομές .
 • Να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτηριακό(όπου υπάρχει) και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός-προγραμματισμός, για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση νέων κτηρίων.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας…!!

Τα εκλεγμένα μέλη με τη

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΑΛΙΜΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ’’

στο Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ‘’Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΛΙΟΣ (6944553195)                                         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΓΑΤΕΛΑΣ (6977694573)

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click