Χανιά, 3 Απριλίου 2018
                                                                         ΔΗΣΥ Συλλόγου Χανίων                 

 

  Εχθροί εντός των τειχών;;;

 

 

Εμβρόντητοι ακούσαμε την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30/03/2018 η οποία ως θέμα της είχε, τη στάση που θα κρατήσει ο Σύλλογός μας, στις τριμελείς επιτροπές που θα συζητήσουν το θέμα της υποχρεωτικής φοίτησης των προνηπίων στους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υιοθετούσε το έωλο επιχείρημα της ΚΕΔΕ περί απολύσεων!! στους ΟΤΑ, των νηπιαγωγών που υπηρετούν εκεί, δίνοντας το άλλοθι και στους Δημάρχους του Νομού μας να μην εισηγηθούν θετικά για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας φοίτησης των προνηπίων.
Ουσιαστικά με θέση, «Ο Σύλλογος καταθέτει ομόφωνα ψηφισμένο κείμενο, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, με το σύνολο των θέσεων για την προσχολική αγωγή και επιμένει να ψηφιστεί αυτούσιο αλλιώς δεν ψηφίζει κανένα άλλο κείμενο», τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς παρά το ότι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις διευκολύνουν τους Δημάρχους να μην αποφασίσουν την υποχρεωτική εφαρμογή της φοίτησης των προνηπίων;
Τη συγκεκριμένη πρόταση ψήφισαν οι Δυνάμεις της ΕΑΚ (παρεμβάσεις) και του ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) οι οποίες το τελευταίο διάστημα οδηγούν με τις αποφάσεις τους το Σύλλογο χέρι – χέρι…..
Οι μεν ΕΑΚ δέσμιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι δε του ΠΑΜΕ πιστοί για μια ακόμη φορά στην απόλυτη ταύτισή τους με το ΚΚΕ που ψήφισε παρόν στη Βουλή στο συγκεκριμένο άρθρο. Φυσικά δηλώνουν, στα λόγια την υποστήριξή τους στο αίτημα για καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής διετούς φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, όταν καλούνται όμως να αποφασίσουν στην πράξη ανακαλύπτουν ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να δημιουργήσουν εμπόδια. Αλήθεια τι νόημα έχει στην παρούσα φάση η συζήτηση του συνόλου των αιτημάτων του κλάδου αναφορικά με την προσχολική αγωγή όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα η υποχρεωτικότητα. Προφανώς δε γνωρίζουν ότι οι προσλήψεις ή η υλικοτεχνική υποδομή απαιτούνται όταν υπάρχουν πρώτα και κύρια παιδιά που φοιτούν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο!!!
Είναι προφανές ότι ο Σύλλογός μας είναι για πρώτη φορά δέσμιος των κομμάτων που η συγκεκριμένη συγκυριακή πλειοψηφία του (Παρεμβάσεις– Παμε), εκπροσωπεί και δέσμιος του Προέδρου του που δρα και πράττει ως Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συγκεκριμένο θέμα και όχι ως Πρόεδρος του Συλλόγου. Κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται και η Αιρετός και μέλος στο ΔΣ, η οποία την ίδια στιγμή που εκπροσωπεί, όπως η ίδια διατείνεται, τις/τους Νηπιαγωγούς, ψηφίζει επί της ουσίας εναντίον του δίκαιου αιτήματος του κλάδου. 
Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αλλά μάλλον ελπίζοντας ότι ο Διευθυντής εκπαίδευσης και οι Δήμαρχοι του Νομού μας θα το υποστηρίξουν την ίδια ώρα που αυτοί θα «νίπτουν τας χείρας τους» ως Πόντιοι Πιλάτοι (επίκαιρο) από τη μια και από την άλλη θα πανηγυρίζουν επειδή δήθεν νίκησαν στη μάχη τους, με τους «Ανεμόμυλους».
Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά παρόντες, θα μας βρουν απέναντι τους. Τα δίκαια αιτήματα του κλάδου δεν μπορούν να τους περιμένουν και θα τους προσπεράσουν. Ο αγώνας για πραγματική Διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή κερδίζεται βήμα - βήμα και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή…

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click