Ελεύθεροι Ανεξάρτητοι  Εκπαιδευτικοί - ΔΗΣΥ Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,

εδώ και λίγες μέρες κάποιοι, γνωστοί για τη μεταλλαγμένη συμπεριφορά τους σε περιόδους εκλογών, επιδόθηκαν σε ένα διαδικτυακό  κυνήγι μαγισσών προσπαθώντας με αισχρά ψέματα και λάσπη να μας διαβάλλουν, να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και τη τραγική απουσία τους όλο το διάστημα που σχολείο και εκπαιδευτικοί πληττόμαστε βάναυσα!!! 

Ενώ ο  αιρετός Δέλλας  γνώριζε από την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα 29/10/2020, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με την αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Δ. Μακεδονίας Βάσω Μαλέα -η οποία παρεμπιπτόντως είχε αποσύρει την υποψηφιότητά της από το ΑΠΥΣΠΕ- πως θα αποσύραμε το ψηφοδέλτιο μας για το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς,  τη Δευτέρα 2/11/2020 και πως εννοείται πως μόνοι μας δε θα πηγαίναμε σε εκλογές, χρησιμοποιώντας ψέματα και χυδαιολογίες προσπάθησε να δημιουργήσει, όπως το συνηθίζει, ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό, ευελπιστώντας πως θα κερδίσει πόντους που του έλειπαν!!

Στο παιχνίδι μπήκαν αμέσως και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, οι οποίοι αφού διόρισαν τα στελέχη τους διευθυντές εκπαίδευσης και μέλη του ΠΥΣΠΕ, είπαν να παραστήσουν τους «επαναστάτες»! Έβγαλαν μάλιστα και κοινή ανακοίνωση με τους εκπροσώπους της….. καθώς τους ενώνει ο φόβος για το χάσιμο της θέσης του αιρετού και μπροστά σε αυτόν  δεν διστάζουν σε τίποτα!

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι συνάδελφοι γνωρίζουν πως το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μας ΗΘΟΣ, οι ΑΞΙΕΣ και οι ΑΡΧΕΣ μας έχουν διάρκεια και σταθερότητα τόσο στον χώρο εργασίας μας, όσο και στο συνδικάτο. Δεν ανεχόμαστε να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας υποδεικνύουν τι  και πότε θα το κάνουμε αχρείοι ψεύτες και υποκριτές.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας από υμνητές του Στάλιν και του Μάο και ψηφοφόρους του Άδωνη. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τα αυθαίρετα χρονοδιαγράμματα των άλλων!!! Εμείς αποφασίζουμε μέσα από εσωτερικές διεργασίες πότε θα αποσύρουμε  το ψηφοδέλτιο μας, όχι γιατί συμφωνούμε με την απόσυρση, αλλά γιατί  μας το επιβάλλει η συλλογική μας αντίληψη καθώς Δημοκρατία χωρίς πλουραλισμό και συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει. Εκλογές με μία μόνο παράταξη γίνονταν μόνο στους ανύπαρκτους «παραδείσους» που ελάχιστοι σε όλο τον πλανήτη έχουν απομείνει να τους ονειρεύονται και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στην Καστοριά!

Για να μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο πρώτα ας αποσύρουν τα διορισμένα στελέχη τους από τις Διευθύνσεις και τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Νομίζουν πως μπορούν να μας εγκαλούν αυτοί που για τον μόνο λόγο που συνεδρίασαν το καλοκαίρι ήταν για να αποφασίσουν ποιους και ποιες θα διορίσει η «κακιά», τώρα, Κεραμέως.

 Νομίζουν πως μπορούν να μας εγκαλούν αυτοί που κορυφαίο στέλεχός τους στη ΔΟΕ  υποτίθεται αγωνιζόμενο για αξιοκρατία, διαφάνεια , αξιοπρέπεια δέχτηκε να διοριστεί η σύζυγος του δοτή Διευθύντρια Εκπαίδευσης νομιμοποιώντας την απαράδεκτη διαδικασία διορισμού στελεχών. Αυτοί που ενώ ήταν εκλεγμένοι, παραιτήθηκαν για να διοριστούν μέλη του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς!

Νομίζουν πως μπορούν να μας εγκαλούν αυτοί που ήταν άφαντοι/ες την ώρα που περνούσαν  νομοσχέδια που άλλαζαν τον χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου, αύξαναν τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, άλλαζαν τα ιδιωτικά σχολεία από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε επιχειρήσεις, σχεδιάζουν κλείσιμο σχολείων και αδιαφορούν για δεκάδες συναδέλφους που θα μείνουν χωρίς οργανικές θέσεις ζώντας στην ανασφάλεια.

Νομίζουν πως μπορούν να μας εγκαλούν αυτοί που μέχρι πριν λίγο εξύβριζαν τη ΔΟΕ και τώρα που άλλαξαν οι συσχετισμοί την αγάπησαν. Είναι καλό να συγκρίνουμε τους αγώνες και τις απεργίες που κάναμε όλοι για να φανεί ξεκάθαρα ποιοι/ες είναι αυτοί/ες που ξεπουλούν το συνδικάτο.

Με λάσπη, ψέματα και ύβρεις νομίζουν πως θα σωθούν

Δεν θα δεχτούμε από κανέναν από αυτούς/τες να μας υποδεικνύουν ποια είναι η σωστή συνδικαλιστική στάση γιατί δεν την γνωρίζουν καν. Ήδη, η συνεργασία μας καταδεικνύει πως αντιλαμβανόμαστε το μέλλον του συνδικάτου ξεπερνώντας αγκυλώσεις και μικροπαραταξιακές ή μικροπολιτικές λογικές!!!!

Θα είμαστε παρόντες και παρούσες στα τεκταινόμενα στον χώρο της Εκπαίδευσης!!! Η λυσσαλέα επίθεση τους μας δυναμώνει και αποδεικνύει πολλά!!

Ό,τι και να κάνουν δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να θεωρούν την εκπαίδευση κομματικό λάβαρο, ή οικογενειακό τσιφλίκι. Καλά κάνουν και φοβούνται την ένωση δυνάμεων. Οι εποχές των αντιμνημονιακών παραμυθιών έχουν τελειώσει οδυνηρά.

 

Αγγελίδου Παρασκευή

Αλεξίου Ρέτζιου Κωνσταντίνα

Αντωνίου Παρασκευή

Γαπκιαδης Γιώργος

Γκώτη Μαρία

Καλαμπούρη Ελένη

Κώστα Θάλεια

Μαλέα Βασιλική

Ματσουλιάδη Χριστίνα

Μπαχτσιαβάνου Κωνσταντίνα

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click