Ενημέρωση … «προσκύνημα» στην νεοσυντηρητική πολιτική του Υπουργείου από συντονίστριες εκπαίδευσης!!!

 

Δύο τηλεδιασκέψεις νηπιαγωγών με θέμα: Εισαγωγή των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο, η μία στο Ρέθυμνο από την συντονίστρια Σιμιτζή – Δέλα Ελευθερία και η άλλη στην Τρίτη Ενότητα Ηρακλείου από την κ. Βρετουδάκη, πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη 07/05/20 και την Τρίτη 5/5 αντίστοιχα. Για να προπαγανδίσουν μάλιστα την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο φώναξαν για  βοήθεια την Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Π.Τ.Π.Ε Πανεπιστημίου Κρήτης την κα Τζακώστα.

Hσυγκεκριμένη πανεπιστημιακός, δεν σεβάστηκε καν την ομόφωνη απόφαση της συνόδου των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστημών Αγωγής, η οποία καταδικάζει ως αντιεκπαιδευτική, την εισαγωγή ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο.

Εκμεταλλευόμενες το θεσμικό τους ρόλο, προπαγανδίζουν την εισαγωγή των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο ( θυμίζουμε ότι προτείνεται η πιλοτική εφαρμογή τους), τη στιγμή που το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία δεν έχει ακόμη κατατεθεί και ψηφιστεί από την ελληνική βουλή !

            Δυστυχώς το άγχος και η αγωνία κάποιων να γίνουν αρεστοί  στο κυβερνών κόμμα, υπό τον φόβο πιθανής κρίσης και αξιολόγησής τους για κατάληψη θέσης ευθύνης, τους οδηγεί να ακολουθούν συμπεριφορές θλιβερές, που μοιάζουν βγαλμένες από το χτες.

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένου, για την εισαγωγή των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο. Είναι προσβολή για τον κλάδο των νηπιαγωγών, η υποτίμηση της επιστημονικότητας του οδηγού σπουδών και των αναπτυξιακών χαρακτηριστικών των παιδιών.

Είναι  μια ακραία υποταγή στην νεοσυντηρητική πολιτική του Υπουργείου και των συμφερόντων που εξυπηρετεί. Οι εποχές της χειραγώγησης ανήκουν στο παρελθόν!!

Η απάντηση μας είναι αγώνας για τη σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης με επιστημονικές θέσεις και τεκμηριωμένες διεκδικήσεις για το νηπιαγωγείο που αξίζει να έχουμε....ένας αγώνας που δεν αφορά μικροομάδες και προσωπικά συμφέροντα αλλά την ανάπτυξη αυτής της συλλογικότητας που μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους συναδέλφους σε νέους αγώνες… Δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για την εκπαίδευση που μας αξίζει με θέση ξεκάθαρη!

Άμεση Απόσυρση του νομοσχέδιου της διάλυσης !!

                      

 Δημοκρατική Συνεργασία Κρήτης

 
 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click