Λευκάδα 30 Οκτώβρη 2019

 

 Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε Λευκάδας

Συνάδελφοι-ισσες

            Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) στις 29-10-2019 και, για να μη διαχέονται εσκεμμένα εσφαλμένες ερμηνείες, σας διευκρινίζουμε:

Η  πρόταση του προέδρου, εκλεγμένου με την ΑΣΕ, του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας για πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης  πρωί με χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ (4 καταψήφισαν την πρόταση -2 υπερψήφισαν). Δημοκρατική διαδικασία που η απόφασή της θα έπρεπε να είναι σεβαστή και από τα μέλη της ΑΣΕ.

            Με δεδομένο ότι υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας( για να γίνει η συνέλευση πρωί) μιας ημέρας στη σχολική χρονιά, η παράταξή μας θεώρησε και θεωρεί ορθότερο και συνδικαλιστικά ωφέλιμο να πραγματοποιηθεί η πρωινή Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο, κρίνοντας ότι θα υπάρξουν σημαντικά εν εξελίξει εργασιακά και εκπαιδευτικά θέματα ενόψει νομοσχεδίων που θα κατατεθούν σύντομα από την κυβέρνηση, τα οποία θα κληθούμε να συζητήσουμε και να οδηγηθούμε στη λήψη αποφάσεων από το σύνολο των συναδέλφων (απαρτία Γενικής Συνέλευσης). Αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος καταψήφισης της πρότασης του προέδρου από τα 2 μέλη της ΔΗΣΥ και όχι η εκ του πονηρού πρόθεση όπως μας χρεώνουν από την ΑΣΕ για δήθεν συγκέντρωση των συνδρομών , το οποίο αποτελεί έργο του ΔΣ και έχει το χρονικό περιθώριο ως τον Ιούνιο να το διεκπεραιώσει. Εμείς δεν είμαστε η παράταξη που θα πάει στη Γενική Συνέλευση, για να ευχηθεί «καλό καλοκαίρι». Είμαστε η παράταξη που αγωνίζεται για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων των συναδέλφων και αυτό το γνωρίζουν όλοι καθώς οι συνάδελφοι με την ψήφο τους μας έχουν κάνει πρωταγωνιστές δεκαετίες τώρα στα συνδικαλιστικά πράγματα του κλάδου.

            Το δυστύχημα είναι ότι οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων, γιατί όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η παράταξη που αγωνίστηκε και στήριξε την εφαρμογή του Ολοήμερου Σχολείου με αποτέλεσμα τον διορισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Η θέση της παράταξής μας ως προς τον διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παραμένει σταθερή, όπως αυτή εκφράστηκε στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ , διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς σε όλα τα οργανικά κενά με αποκλειστικά κριτήρια το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία (επισυνάπτεται ανακοίνωση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών). Αντίθετα η ΑΣΕ ζητά τον μόνιμο διορισμό όλων των  Ελλήνων πολιτών στην εκπαίδευση γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό είναι αδύνατο, με μοναδικό βέβαια στόχο την αλίευση της ψήφου των συναδέλφων στοχεύοντας κατά κύριο λόγο με τον λαϊκισμό τους στην αγωνία των αναπληρωτών συναδέλφων.

            Η παράταξή μας τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, κοιτώντας τους πάντα με καθαρό βλέμμα και μιλώντας τους  με καθαρό λόγο προτάσεων, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες  εργασίας , κάτι το οποίο άλλωστε οι συνάδελφοι το έχουν εισπράξει διαχρονικά όσο κι αν οι άλλες παρατάξεις και ιδιαίτερα η ΑΣΕ  παραποιούν και τις θέσεις μας και τα λόγια μας.

 

                                                          

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click