ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.)  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

 

 

 

ΑΤΥΧΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σχετικά με τη δήλωση της βουλευτού Βοιωτίας κ. Γ. Πούλου (12/9) για την Αναφορά στη Βουλή άλλων βουλευτών προς την Υπουργό Παιδείας  με θέμα την κατάργηση ευνοϊκής ρύθμισης για πρώην στελέχη εκπαίδευσης, που βασίστηκε σε ανακοίνωση (31/7) της πανελλήνιας συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. :

1. Η δήλωση της κ. Γ. Πούλου επιμελώς δεν αναφέρεται στην ουσία του περιεχομένου της ανακοίνωσης της ΔΗ.ΣΥ. 

2. Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά της κ. Γ. Πούλου στα στελέχη της εκπαίδευσης του νομού μας με το διαχωρισμό τους σε "συμπαθούντες του ΣΥΡΙΖΑ" ή μη !! 

3. Με την παλιά ρύθμιση του ν. 3879/2010:Τα στελέχη της εκπαίδευσης που παύονταν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις θέσεις ευθύνης, τοποθετούνταν σε θέση Σχολικού Συμβούλου για τον υπόλοιπο χρόνοέως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Με τη νέα ρύθμιση του ν. 4610/2019 για την οποία η κ. βουλευτής αποφεύγει να πάρει θέση επί της ουσίας:Τα στελέχη της εκπαίδευσης,  μετά τη λήξη της θητείας τους  και χωρίς αξιολογική διαδικασία  αποσπώνται για (5) πέντε έτη (!!) στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ) των Πανεπιστημίωνμε δυνατότητα ανανέωσης !!   Είναι σημαντική και σαφέστατη η ΔΙΑΦΟΡΑ !!

4. Στην ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ. (31/7), στην οποία η κ. βουλευτής αναφέρεται, διαπιστώνεται η διαχρονική αντίθεση της ΔΗ.ΣΥ. σε τέτοιου είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις.  

5. Είναι απορίας άξιο, ποιά στελέχη της εκπαίδευσης στο νομό, μη "συμπαθούντες του ΣΥΡΙΖΑ" θα ευνοούνταν από τη συγκεκριμένη ρύθμιση που ψηφίστηκε με τη λήξη της θητείας των διορισμένων πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ;;

6. Τέλος, απόλυτη συμφωνία υπάρχει με το τμήμα της δήλωσης της κ. Γ. Πούλου: "Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου…" !! 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click