ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΦΙΛΗ

Νέο «μπλόκο» στην Παιδεία

Στον αέρα «τίναξαν» για δεύτερη φορά τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία ομάδες εκπαιδευτικών και φοιτητών, που ανάγκασαν τους υπεύθυνους να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση.

Νέο «μπλόκο» στην Παιδεία

Είναι η δεύτερη φορά που οι ομάδες αυτές ματαιώνουν προγραμματισμένη εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, καθώς το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει οι διοργανωτές για να μην δημιουργηθούν πάλι επεισόδια, η ομάδα αυτή είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αμφιθέατρο της σχολής Δημόσιας Υγείας και παρεμπόδιζαν όσους ήθελαν να εισέλθουν. 

Το νέο αυτό «μπλόκο» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος προσερχόμενης στη Βουλή δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί παρά τις διακοπές αυτές.

Νέο «μπλόκο» στην Παιδεία

«Με αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο, μικρές ομάδες παρεμπόδισαν, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ποιούς εξυπηρετούν;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης, και συνέχισε: Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή τω εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία». 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click