Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση προσανατολίζονται τα εργατικά συνδικάτα, οι επιστημονικές ενώσεις και οι αγρότες αντιδρώντας στις προβλέψεις του ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα, στα ύψη εκτοξεύεται και το πολιτικό θερμόμετρο, με βολές κατά της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό να εξαπολύει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά να επανεξεταστεί το θέμα για να μην αυξηθεί ο αριθμός των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Ομόνοια

Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει για σήμερα το μεσημέρι στις 12 κάλεσμα για συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια, όπου θα συμμετάσχει και η Ένωση Συντακτών, ενώ η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Μετά μεγάλη συγκέντρωση αυτοπασχολούμενων επιστημόνων την Πέμπτη, σε έκτακτη σύσκεψή τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε δράσεις και να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο με συνδικάτα και εργαζόμενους που με το νέο ασφαλιστικό βλέπουν τις εισφορές τους να εκτοξεύονται. Οι δικηγόροι απέχουν από ήδη την εργασία τους έως τις 22 του μήνα.

Στήνονται μπλόκα

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αγρότες, που από την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν εθνικές οδούς διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.


Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να κορυφωθούν στις 20 Ιανουαρίου, που προγραμματίζεται πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση από την Κρήτη, την Πελοπόννησο μέχρι τον Έβρο

Ήδη τα πρώτα μπλόκα έχουν στηθεί από χθες σε Καρδίτσα και Προμαχώνα. Στην περιοχή των Σερρών επικράτησε χθες ένταση σε μπλόκο, όταν αστυνομικοί συνεπλάκησαν με τους αγρότες προκειμένου να εμποδίσουν τους τελευταίους να περάσουν τα τρακτέρ προς το τελωνείο.

Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν τελικά να τους συγκρατήσουν και εκατοντάδες τρακτέρ κατευθύνθηκαν προς τον Προμαχώνα, όπου και παρατάχθηκαν στις άκρες του δρόμου.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click