Φορτσάκης: Να εξεταστεί η πρόταση για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Στήριξη στον Τριανταφυλλίδη από τον βουλευτή της ΝΔ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  14/01/2016 17:19
Φορτσάκης: Να εξεταστεί η πρόταση για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία πρέπει να ληφθεί υπόψη και να συζητηθεί, δήλωσε ο βουλευτής Θόδωρος Φορτσάκης, υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι μια πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί διότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες ελληνικές οι οποίες πληρώνουν τεράστια ποσά σε φορείς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δημόσια παιδεία» είπε ο κ. Φορτσάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε, από τη στιγμή που η παραπαιδεία είναι δεδομένη ως φαινόμενο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία, με βασικό στόχο τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων.

«Να μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και ιδιωτικούς φορείς [...] με προσφορά συγκεκριμένων επιλογών τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το δημόσιο σχολείο» είπε ο κ. Φορτσάκης, προσθέτοντας ότι είναι λογικό να υπάρχει αντίτιμο για αυτές τις προσφορές.

«Διάβασα την πρόταση από τις εφημερίδες και νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί» επανέλαβε, και υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία είναι η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πόροι που διατίθενται για τη λειτουργία τους σπαταλώνται χωρίς προγραμματισμό και στόχευση.

Για τα δημόσια πανεπιστήμια, ο κ. Φορτσάκης επισήμανε ότι, εκτός από την αύξηση των κρατικών πόρων, θα πρέπει οι διοικήσεις να αναζητήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις και «να μην περιμένουν όπως τα μικρά πουλάκια τη μαμά να φέρει το φαγητό μασημένο στο στόμα».

Υποστήριξε τέλος ότι οι πόροι αυτοί θα πρέπει να αναζητηθούν από ερευνητικά έργα, σε συνεργασία με διάφορους τομείς της οικονομίας και γενικά με οποιοδήποτε άλλο αποτελεσματικό τρόπο.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click