ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Θέσεις μάχης παίρνουν τα συνδικάτα

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα συνδικάτα εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Θέσεις μάχης παίρνουν τα συνδικάτα

Η ΓΣΕΕ συγκαλεί την ερχόμενη Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο (μίνι συνέδριο) με θέμα την προκήρυξη απεργίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε απεργιακή κινητοποίηση στις 27 ή 28 Ιανουαρίου κατά της μεταρρύθμισης, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι δυο συνδικαλιστικές ενώσεις βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο με στόχο την ακύρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν το Ασφαλιστικό ως «τη μητέρα των μαχών» και σχολιάζουν πως «η μάχη θα έχει όλες τις μορφές του αγώνα». Το ερχόμενο Σάββατο, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Χθες οι επιστημονικοί φορείς σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, κτηνιάτρων, φυσικοθεραπευτών απέρριψαν ομόφωνα «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο» το προσχέδιο της μεταρρύθμισης κάνοντας λόγο για δήμευση του εισοδήματός τους.

Οι δικηγόροι ξεκίνησαν από σήμερα 3ήμερη πανελλαδική αποχή με προοπτική κλιμάκωσης, ενώ σε αποχή προχωρούν και οι δικαστικοί επιμελητές. Μεθαύριο οι επιστημονικοί φορείς διοργανώνουν κοινή πορεία από τα γραφεία του ΔΣΑ προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Στο μεταξύ, κύκλοι της ΓΣΕΕ έδωσαν χθες συνέχεια στην κόντρα που σοβεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, υπενθυμίζοντας πως η ΓΣΕΕ έχει πραγματοποιήσει 42 απεργίες για το μνημόνιο.

Γ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click