Οι αντιδράσεις του κόσμου στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό βρίσκουν... σύμφωνο τον υπουργό που την υπογράφει.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος «καλωσόρισε» τις αντιδράσεις, αναφέροντας μάλιστα ότι συμφωνεί με εκείνους που «φωνάζουν» για τη μεταρρύθμιση.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», όταν του επισημάνθηκε ότι για την ώρα η αντίδραση του κόσμου είναι να βγει στους δρόμους, ο υπουργός σχολίασε «Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις... Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους ''από κάτω''».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Mega το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αποδοχή της αρχιτεκτονικής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τους δανειστές. Ομως, παραδέχθηκε ότι θα είναι σκληρή η διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες.

«Από τις επαφές που είχαμε και πριν ξέρουμε ότι έχουν δεχθεί το γενικό περίγραμμα της μεταρρύθμισης. Έχουν δεχθεί ότι θα έχουμε μια εθνική σύνταξη σαν βάση του χτισίματος των νέων συντάξεων. Ότι αυτή η σύνταξη θα αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί η φτώχεια των ηλικιωμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Aπό εδώ και πέρα έχουμε το διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα κουβεντιάσουμε τα ποσοστά αναπλήρωσης. Θα είναι σκληρή η διαπραγμάτευση αλλά υπάρχει μια αποδοχή της γεωμετρίας, της αρχιτεκτονικής της μεταρρύθμισης», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click