Διάλογο για άρση μονιμότητας στο Δημόσιο ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 19:12
UPD:21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε το Ποτάμι με τίτλο «Κόβουμε Σπατάλες - Κόβουμε Φόρους», ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

«Οι μεγαλοστομίες δε σε κάνουν μεταρρυθμιστή», τόνισε ο επικεφαλής του κινήματος και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε η κριτική μας προς την κυβέρνηση να ήταν πιο λιτή. Θα αρκούσε να ανακοινώναμε τα ονόματα και τα βιογραφικά, των προέδρων και των διευθυντών που διορίζει ο κ. Σκουρλέτης, τους συγγενείς των συντρόφων του βουλευτών».

«Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σήμερα μας κυβερνούν; Είναι - με ελάχιστες εξαιρέσεις - οι μέτριοι υπάκουοι υπάλληλοι ενός κομματικού μηχανισμού», ανέφερε ο κ Θεοδωράκης και διατύπωσε τις βασικές αρχές που προτείνει το Ποτάμι ώστε να εξαλειφθεί το κομματικό κράτος, οι οποίες είναι:

Η εκδήλωση που οργάνωσε το Ποτάμι έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Athens Hilton Money Show 2016 και στη διάρκεια της τοποθετήθηκαν στελέχη του κόμματος, προτείνοντας εναλλακτικούς δρόμους «στις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης», ιδίως σε θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το «νοικοκύρεμα» του δημοσίου τομέα

 

Διορισμοί παντού μόνο με διαγωνισμούς και υπό την επίβλεψη του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ.

Να καταργηθούν οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς.

Να περιοριστούν - μέχρι εκμηδένισης - οι σχέσεις των κομμάτων με το δημόσιο και να μπει μαχαίρι στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές.

Αξιολόγηση όλων των θέσεων και όλων των προσώπων του δημοσίου τομέα, κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης, με αδιάβλητα κριτήρια.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click