Δανία: Στους δρόμους φοιτητές και μαθητές εναντίον της περικοπής των δαπανών στην παιδεία

Ετήσια μείωση 2% ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 21:52
UPD:22:01
EPA/JENS NOERGAARD LARSEN

«Δεν πρέπει να μειώνεται ο προϋπολογισμός της εκπαίδευσης, αυτή είναι το μέλλον μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις διαδηλώτριες, η Ντίνα Σχιοτ, 16 ετών (φωτ. αρχείου).

 

Περίπου 10.000 - 15.000 φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν σήμερα στη Δανία κατά της περιστολής των κρατικών δαπανών  στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ετήσια μείωση 2% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στις δαπάνες του  προϋπολογισμού των λυκείων και των πανεπιστημίων προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η Δανία είναι η χώρα με τις υψηλότερες δαπάνες στον τομέα της εκπαίδευσης ανά κάτοικο.

Σύμφωνα με τους επικριτές των μέτρων, τέτοιου είδους περικοπές θα οδηγήσουν έναν στους δέκα καθηγητές στην ανεργία. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, διαβεβαιώνει ότι μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης.

«Δεν πρέπει να μειώνεται ο προϋπολογισμός της εκπαίδευσης, αυτή είναι το μέλλον μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις διαδηλώτριες, η Ντίνα Σχιοτ, 16 ετών. «Εάν δεν μας προσφέρεται μια ποιοτική εκπαίδευση, η κατάσταση θα επιδεινωθεί» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click