ΒΟΛΕΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΟΛΜΕ

Κόντρες πριν από το πρώτο κουδούνι

Αντιπαραθέσεις πυροδοτεί η προοπτική απεργιών στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας
Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ - οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκια των εκπαιδευτικών. Ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει οι συνδικαλιστές τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν από τις Πανελλαδικές, δήλωσε ότι «η ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου».

Και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο». Σήμερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην Εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει και πάλι επιστράτευση των εκπαιδευτικών γιατί «τότε δεν θα βρει μπροστά της μόνο τους ίδιους αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρο τον λαό».

Ν. ΤΡΙΓΚΑ

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click