Αρχισε η διαδικασία για τις μετατάξεις 4.933 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στο πρόγραμμα κινητικότητας θα μπουν και εκπαιδευτικοί -περίπου 2.000- για να καλύψουν διοικητικές θέσεις του υπ. Παιδείας

Του Απόστολου Λακασά

Πολλοί εξ αυτών θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν σήμερα. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η δεξαμενή όσων θα τεθούν σε κινητικότητα/διαθεσιμότητα, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί παρότι πληρούν κοινωνικά κριτήρια, εξαιρούνται από την... εξαίρεση, αφού έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Ενδεικτικά, οι κατώτατες μεικτές ετήσιες αποδοχές είναι 14.104 ευρώ.

Η «Κ» παρουσιάζει τις συγκεκριμένες οδηγίες του υπ. Παιδείας προς τους διοικητικούς υπαλλήλους για τις κατηγορίες εκπαιδευτικών που εξαιρούνται της κινητικότητας/διαθεσιμότητας. Ειδικότερα, οι καθηγητές που θα τεθούν σε κινητικότητα θα προκύψουν ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης με βάση τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής (survey) και αφού γίνει η αύξηση (κατά δύο ώρες) του εβδομαδιαίου ωραρίου. Εως τώρα πλεονάζουν εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών μαθημάτων. Να τονισθεί ότι για τον υπολογισμό του ωραρίου υπολογίζονται μόνο οι ώρες του μαθήματος που διδάσκει ο εκπαιδευτικός σε πρώτη ανάθεση.

Την ίδια στιγμή, μειώνονται οι κατηγορίες εκπαιδευτικών που εξαιρούνται από το πρόγραμμα, μέσω του εισοδηματικού ορίου των 12.000 ευρώ, που πρέπει να έχει κάθε εκπαιδευτικός για να μην υπαχθεί στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας εξαιρούνται της κινητικότητας/διαθεσιμότητας:

  • Εκπαιδευτικός ανάπηρος σε ποσοστό από 67% (η αναπηρία πιστοποιείται από γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή επιτροπή κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας και διακριβώνεται από το ακριβές αντίγραφο δήλωσης Ε1).
  • Εκπαιδευτικός πολύτεκνος και εφόσον τα τέκνα συνοικούν και είναι εξαρτώμενα μέλη (ανήλικα, σπουδάζοντα και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και αντιγράφου δήλωσης Ε1 του εκπαιδευτικού.
  • Μόνο ένας από τους δύο συζύγους (εκπαιδευτικός) εφόσον έχουν και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αντίθετα, δεν εξαιρούνται εάν έχουν ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ μεικτά:

  • Εκπαιδευτικός με σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
  • Εκπαιδευτικός με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
  • Εκπαιδευτικός που ασκεί κατ' αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος (δηλαδή περιπτώσεις χηρείας ή μονογονεϊκής οικογένειας).
• Εκπαιδευτικός που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση και συνοικεί

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click