Στην σειρά της αξιολόγησης οι υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Εγκρίθηκε η αναδιοργάνωση του Υπ. Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Στην σειρά της αξιολόγησης οι υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αθήνα 

Μπορεί το κύμα της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης να κόπασε, η θάλασσα όμως για τους διοικητικούς υπαλλήλους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν προοιωνίζεται ήρεμη.

Έπειτα και από την ομόφωνη έγκριση για την αναδιοργάνωση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλούνται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να αξιολογήσουν από το Σεπτέμβριο τις διοικητικές δομές τους.
 
Πρόκειται για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν κυρίως στα μεγάλα και όχι στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ΑΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
 
Τα ιδρύματα αυτά θα πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση του προσωπικού τους έως και τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν πλεονάζοντες υπάλληλοι με σκοπό να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.
 
Για μία ακόμα φορά, με αφορμή και την σημερινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου επέμεναν να επαναλαμβάνουν ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι περιττός», θέτοντας για την ώρα σε καθεστώς ασφαλείας τους εναπομείναντες 151.000 εκπαιδευτικούς, που δεν είδαν την περασμένη εβδομάδα να ανοίγει δίπλα τους η πόρτα της διαθεσιμότητας.
 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click