ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 5.00 ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Νέες διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Σε κλοιό διαδηλωτών και σήμερα το κέντρο της Αθήνας με τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στη βουλή.

Νέες διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Με σύνθημα «όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα», οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της υπηρεσίας, συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

«Ενώ η παγκόσμια τάση είναι προς την αποκέντρωση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, βλέπουμε αυτές να μειώνονται ειδικά στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας. Δεν γνωρίζω καμία σύγχρονη μεγάλη πόλη που να μην έχει τη δημοτική αστυνομία της», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, σε δηλώσεις του μετά την πορεία των μελών της ΚΕΔΕ προς τη Βουλή.

Λόγω της κινητοποίησης κλειστές είναι από νωρίς το πρωί η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το Χίλτον μέχρι της πλατεία Συντάγματος και η Αμαλίας.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστοί με εντολή της αστυνομίας θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 17:00, λόγω του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Διαμαρτυρίες εργαζομένων στους ΟΤΑ και στη Θεσσαλονίκη  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου έκαναν εργαζόμενοι σε Δήμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία με το σύνθημα «καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».
Εκπαιδευτικοί, επίσης, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που συζητείται στη Βουλή.
Για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΤ 3 στη Λεωφόρο Στρατού.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click