Την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σε έκτακτο τηλεοπτικό του μήνυμα. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι πήρε πάνω του την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων, παρότι, όπως ανέφερε, η τρόικα δεν έχει πειστεί ακόμη.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014. Όπως σημείωσε, δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων και δεν θα εφαρμοστεί η επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα.  Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν μειωθούν τα έσοδα, δεν κόβονται αποδείξεις και μείνει σε αυτά τα επίπεδα η φοροδιαφυγή, τότε ο ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click