ΚΛΕΙΣΤΟΙ 3 ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας - Συγκεντρώσεις και πορείες

Με κεντρικό σύνθημα «είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί» πραγματοποιούν σήμερα γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου-που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. Τα δύο μεγάλα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας - Συγκεντρώσεις και πορείες

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, καθώς στην απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Oι εργαζόμενοι στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 14:00.

Λόγω των συγκεντρώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9:30 το πρωί. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Οσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δήμοι παραμένουν και σήμερα κλειστοί, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν και οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι δομές πρόνοιας, όπως αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την ΚΕΔΕ.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ και έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας - Συγκεντρώσεις και πορείες

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω συμμετοχής εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 το βράδυ.

Τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο. Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται, σήμερα, τα τελευταία βραδινά δρομολόγια καθώς και τα και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης, 17 Ιουλίου. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.

Ακινητοποιημένος, επίσης, θα είναι αύριο, όλη τη μέρα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Έτσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ.

Μετ΄εμποδίων θα διεξαχθούν σήμερα και οι πτήσεις καθώς η  η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click