ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ 4.800 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η λίστα Νο2 για τη διαθεσιμότητα

Δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο. Λεπτομερείς προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η λίστα Νο2 για τη διαθεσιμότηταΣενάρια για τη διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συμπληρωθεί η κατάσταση με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα τον Σεπτέμβριο.

Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, από τους σχολικούς φύλακες (2.234) και από 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

........................................................................................................................................................................................................

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπσύλου και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκαν προτάσεις για την επιτάχυνση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού.

Στο τραπέζι έχουν κατατεθεί και εξετάζονται εισηγήσεις προκειμένου να προσδιοριστούν άμεσα δεξαμενές για τη διαθεσιμότητα, οι οποίες αφορούν:

Την κατάργηση Διευθύνσεων και Τμημάτων στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές AE , στην οποία έχουν συγχωνευθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η Θέμις Κατασκευαστική . Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ότι στη νέα εταιρεία δεν έχει εφαρμοστεί νέο οργανόγραμμα και συζητείται η κατάργηση των δομών του πρώην ΟΣΚ, απ' όπου αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 350 υπάλληλοι (κυρίως πολιτικοί μηχανικοί), προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ δεν αποκλείεται και οι απολύσεις, καθώς η κατάργηση οργανικών θέσεων αφορά ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου.

  • Τους 600 εργαζομένους του πρώην ΙΓΜΕ, που μετακινήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ προκειμένου να μεταφερθούν σε περιφέρειες ή δήμους.
  • 1.270 αγροφύλακες, σι οποίοι σήμερα απασχολούνται ως δασοφύλακες στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.
  • 400 υπαλλήλους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που συγχωνεύτηκε με τον ΟΑΕΔ, για τους οποίους προτείνεται να τεθούν σε κινητικότητα, για να μεταφερθούν σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες
  • Τους 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι γυμναστές και είχαν προσληφθεί το 2004, ενώ μονιμοποιήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού.
  • Τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπαθών (ΤΑΣ) που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα (Καλαμάτα, Κοζάνη, Πύργο Ηλείας κ.α.) και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
  • Τους 1.000 υπαλλήλους των Διευθύνσεων Υγείας από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, με στόχο να μετακινηθούν σε περιφέρειες και δήμους παράλληλα με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • 700 από τους 1.500 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις αίθουσες επικαλούμενοι διάφορους λόγους (ψυχολογικούς, ιατρικούς κ.λπ.). 5.000 6.000 υπαλλήλους δήμων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μεταταχθεί από δημοτικές επιχειρήσεις στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2010 μέχρι σήμερα λόγω Καλλικράτη και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Μόνο το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα συνεισφέρει στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέτοντας σε διαθεσιμότητα περίπου 1.250 πλεονάζοντες υπαλλήλους από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που θα αξιολογηθούν και θα μετακινηθούν μέχρι τα τέλη του 2013.
  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click