Ανοιχτή επιστολή – καταγγελία

των πρώην προέδρων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

 

 

 

Προς

Τον Υπουργό Παιδείας κύριο Κ. Γαβρόγλου

Το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς

 

Οι πρώην πρόεδροι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό, τη μετάλλαξη που επιχειρείται στην επιστημονική ταυτότητα των Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με την πολιτική επιλογή της συγχώνευσης του τμήματος κοινωνικής εργασίας, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας.

Ποια Παιδαγωγική ανάγκηκαι ποια επιστημονική μελέτη οδήγησε σ' αυτή την απόφαση;

Ποιος σοφός – παιδαγωγικός εγκέφαλος συμβούλευσε τον Υπουργό παιδείας;

Σε ποιες διαδικασίες συζητήθηκαν όλα αυτά ;

Γιατί αγνοήθηκε ο κλάδος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που μέσα από αγώνες  60 χρόνων ( 1922-1982), οραματίστηκε και γέννησε αυτόν τον πρωτοπόρο, εκπαιδευτικά, θεσμό ;

Καλούμε τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη Δ.Ε.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε., του Πανεπιστημίου της Πάτρας, να ανακαλέσουν άμεσα την ανιστόρητη, αλλά και καταστροφική για το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απόφασή τους για συγχώνευση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι στην προοπτική των αδιεξόδων που δημιουργεί η συγκεκριμένη επιλογή στο ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα, καθώς επίσης και στους Δασκάλους-Νηπιαγωγούς, που θα το υπηρετούν.

Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα τους Δασκάλους βουλευτές, να μην προχωρήσουν στην υπερψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Καλούμε  την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  να δεσμευτούν ότι θα ακυρώσουν αυτό το «έγκλημα» όταν ο Ελληνικός λαός τους καλέσει να διακυβερνήσουν τη Χώρα.

Καλούμε, τη Δ.Ο.Ε.,ως θεματοφύλακα των κατακτήσεων και των οραμάτων του Κλάδου, να παρακολουθεί από κοντά τις σχετικές εξελίξεις, να ενημερώνει συνεχώς τους Εκπαιδευτικούς και γενικότερα την ελληνική κοινωνία γι’ αυτές και να προχωρήσει σε πολιτικές και συνδικαλιστικές επιλογές κινηματικού χαρακτήρα, που θα αποτρέψουν την αλλοίωση της μεγαλύτερης κατάκτησης του 20ού αιώνα, για τους Δασκάλους - Νηπιαγωγούς και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ομαλή λειτουργία των Παιδαγωγικών τμημάτων δεν αφορά μόνο τους Εκπαιδευτικούς, αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα και την παρεχόμενη εκπαίδευση στο σύνολό της.

Αθήνα 23/4/2018

 

Με τιμή

οι πρώην Πρόεδροι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Μενέλαος  Παπαχρήστος

Χριστόφορος Κορυφίδης

Χαράλαμπος Καλύβας

Τάσος Παπαχαραλάμπους

Χρήστος Χρήστου

Κομνηνός Μαντάς

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click