Π. ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ αντιπρόσωπος της ΔΗΣΥ από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Είμαι αναπληρωτής δάσκαλος, εκλεγμένος με την παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας. Αυτές τις δύο μέρες φάνηκε περίτρανα ποιος είναι η ψυχή του κλάδου. Ποιος καταθέτει προτάσεις για την ενότητα του κλάδου, ποιος προσπαθεί να δώσει  λύσεις στα αδιέξοδα  και ποιος στρουθοκαμηλίζει και προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα της εκπαίδευσης κάτω από το χαλί.

Παρατηρώ από χθες την πρώτη δύναμη, τη ΔΑΚΕ. Ποια πρόταση μας κατέθεσε; Ποια θέση έχει; Μόνο εγωισμός και αλαζονεία για την πρωτιά της. Πρώτη δύναμη δεν είναι όποιος έχει τους περισσότερους αντιπροσώπους στη ΔΟΕ αλλά οι θέσεις, οι ιδέες, οι προτάσεις, σε όλα αυτά έρχεστε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι.

Παρατήρησα την περήφανη διαπραγμάτευση των «αριστερών» παρατάξεων για το Προεδρείο. Τέτοια διαπραγμάτευση είχαμε να δούμε από το τελευταίο Eurogroup. Διαφωνήσατε με τη θέση μας για αναλογικό προεδρείο στο οποίο όταν θα υπήρχε κάποιο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε να συμφωνεί μια από τις δύο πρώτες παρατάξεις και δεχτήκατε την απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΚΕ δεχόμενοι στα σημαντικά ζητήματα να συναινεί ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να πιέσουν και να θέσουν έναν και μόνο στόχο. Την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Είμαστε μόνιμοι αναπληρωτές. Φτάνει πια η κοροϊδία! Μόνιμοι διορισμοί, όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις που περάσατε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση αλλά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις ύστερα από έναν διάλογο που θα ανοίξει η ομοσπονδία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μια δέσμευση της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς με συγκεκριμένο αριθμό και χρονοδιάγραμμα.

Κανένα σχολείο να μην ανοίξει το Σεπτέμβριο εάν δεν δεσμευθεί η κυβέρνηση για μόνιμους διορισμούς με αριθμούς και ημερομηνίες. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε:

  • ·         ισότιμη μεταχείριση μόνιμων και αναπληρωτών
  • ·         άδειες ανατροφής για τις αναπληρώτριες μητέρες
  • ·         εξίσωση του καθεστώτος των αδειών
  • ·         αξιοκρατική τοποθέτηση από τα ΠΥΣΠΕ
  • ·         πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Σεπτέμβριο εφαρμόστηκε το νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο που μόνο ενιαίο δεν είναι. Για να φτάσουμε σε αυτό βοήθησαν αρκετοί και εκ δεξιών και εξ αριστερών της αίθουσας αυτής. Παιδοφυλακτήριο το έλεγαν, πάρκινγκ για παιδιά, γυμνασιοποίηση του δημοτικού. Όλοι εσείς, οι παραπλανηθέντες υποστηρικτές του μηδενισμού των πάντων καταλάβατε πως δεν είναι δυνατόν να πολεμάς με κάθε τρόπο ένα σχολείο και ταυτόχρονα να υπερασπίζεσαι αυτούς που εργάζονται σε αυτό.

Συνάδελφοι αναπληρωτές της ΕΡΑ και της Εκκίνησης πώς δεχθήκατε να συμμετέχετε σε μία διαδικασία αξιολόγησης διευθυντών χωρίς να συμμετέχουν οι αναπληρωτές και ταυτοχρόνα να ζητάτε σήμερα ίσα δικαιώματα με τους αναπληρωτές; Με τη στάση σας αυτή ανοίξατε  τον ασκό του Αιόλου για καταστρατήγηση και των ελάχιστων δικαιωμάτων που έχουμε. Η απόφασή σας για απεργοσπασία θα στιγματίζει τη μικρή πορεία της παράταξής σας από δω και στο εξής.

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση και κυρίως στους αναπληρωτές δεν δημιουργήθηκαν σήμερα. Έχουν ιστορία και απ’ ότι φαίνεται θα έχουν και μέλλον. Πρέπει όμως να πιέσουμε ως Ομοσπονδία όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευθούν σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προσλήψεων.

Η άτολμη, δυσκίνητη και πολλές φορές απούσα ΔΟΕ των τελευταίων χρόνων δεν μας αξίζει. Η Δημοκρατική Συνεργασία θα είναι παρούσα στις εξελίξεις καταθέτοντας τις προτάσεις της, τις ιδέες και τις θέσεις της για ένα δημόσιο, δωρεάν δεκατετράχρονο δημόσιο σχολείο. Για μια ΔΟΕ των μεγάλων κατακτήσεων και των μαχητικών αγώνων.

 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click