ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ, πρόεδρος Συλλόγου Λακωνικής και αιρετός ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, ομιλία στην 86η ΓΣ της ΔΟΕ

 

 

                        Καλημέρα συνάδελφοι, Αντιπρόσωπος και Πρόεδρος από το Σύλλογο Λακωνικής. Καλά και δίκαια όλα τα αιτήματα που ακούστηκαν σ’ αυτήν την αίθουσα το τριήμερο, αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε και κάποια άλλα πράγματα.

Ερώτημα πρώτο: Γιατί δεν αναφέρθηκε από κανέναν αυτό το τριήμερο το αίτημά μας για τον 3ο αιρετό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Μήπως με την αριστερή κυβέρνηση δεν αποτελεί - πιστεύω - αυτό αίτημα του κλάδου;

Ερώτημα δεύτερο: Βλέπουμε στο bannerπίσω τα αιτήματα του κλάδου που ομόφωνα όπως μας είπε το Διοικητικό Συμβούλιο, συμφωνήθηκαν αλλά δεν υπάρχει σ’ αυτά η λέξη «επιμόρφωση». Άραγε συνάδελφοι με τόσες αλλαγές, κοινωνικές, πολιτικές τριγύρω μας, με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχουμε ανάγκη από επιμόρφωση; Κι αν ναι, ποιος είναι υπεύθυνος για να την οργανώσει;

Καυχήθηκε χθες ο Πρόεδρος, ο κ. Κικινής στη δευτερολογία του ότι η ΔΟΕ με το ΙΠΕΜ επιμόρφωσαν 2.500 εκπαιδευτικούς και ορθά κατηγόρησε το Υπουργείο ότι δεν ασχολείται με το θέμα. Κύριε Πρόεδρε, αν και δεν σας βλέπω τώρα στην αίθουσα, θα μας επιτρέψετε ως Σύλλογος να εκφράσουμε και το δικό μας παράπονο διότι τα τελευταία δυο χρόνια διοργανώσαμε στο Γύθειο με δικές μας δυνάμεις δύο πανελλήνια συνέδρια με 60 καθηγητές ΑΕΙ και με 600 συνέδρους και φροντίζουμε για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, στα πλαίσια της συνεργασίας και της διασύνδεσης με τα Πανεπιστήμια που ανέφερε χθες και ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ , ο κ. Πετράκης και γνωρίζετε ότι ήταν υψηλού επιπέδου. Παρ’ όλα αυτά, ενώ αιτηθήκαμε συμβολικά από τη ΔΟΕ ένα ποσό των 500 ευρώ, για ηθικούς και όχι οικονομικούς τόσο λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο αρνήθηκε να συνδράμει την προσπάθειά μας.

Από κει και πέρα στη Λακωνία πρώτη φορά ζήσαμε φέτος παράλληλη στήριξη να διατίθεται σε τρεις σχολικές μονάδες, λες και αυτά τα παιδιά δεν έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα. Θεατρολόγοι, να μετακινούνται απ’ τους Μολάους στη Νεάπολη, σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Ένα άλλο θέμα που αναφέρθηκε κι από τους προλαλήσαντες, είναι η συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές. Πάρα πολλά τα προβλήματα και παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειές μας, σας γνωρίζουμε ότι στη Λακωνία ,πλην της πόλης της Σπάρτης, δεν έχουν συσταθεί Επιτροπές Παιδείας από τους Δήμους ετσιθελικά.

Μήπως η Ομοσπονδία πρέπει να πιέσει και προς αυτή την κατεύθυνση γιατί υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες; Απέχει πολύ απ’ την αλήθεια ότι κάποιοι Δήμαρχοι αντιμετωπίζουν κάποιους από τους συναδέλφους μας ως υπαλλήλους; Ή είναι ψευδές ότι αρκετοί συνάδελφοι είναι «όμηροι» των Σχολικών Επιτροπών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές…

Συνάδελφοι, δεν ξέρω αν στα σχολεία σας και στους νομούς σας διδάχτηκαν οι μαθητές σας της Γ’ τάξης το μάθημα της κολύμβησης. Εμείς στη Λακωνία όμως πρέπει πρώτα να βρούμε κολυμβητήρια και μετά  να κάνουμε τέτοιες εξαγγελίες. Τέλος, να κάνω μια αναφορά και στο Δούρειο Ίππο της εκπαίδευσης γιατί δεν είναι όλα αγαθά, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Κανείς δεν ξέρει πώς προσλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί σ’ αυτά τα Κέντρα και σίγουρα δεν θέλουμε ή δεν πρέπει να υποκαταστήσουν το Ολοήμερο σχολείο. Ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click