Ανακοινώση αιρετού ΚΥΣΠΕ για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση

Μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!

 

Ενώ συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια κυβερνητικής θητείας, η κυβέρνηση ανανεώνει τις ελπίδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για πολλοστή φορά εξαγγέλλοντας το διορισμό τους σε βάθος τριετίας!

Δύο μήνες περίπου μετά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ ο Υπουργός της Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλους αυτής της εβδομάδας θα προχωρήσει στη νομοθέτηση των διορισμών για την επομένη χρονιά με 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και σε βάθος τριετίας με άλλους 10.500 που θα αφορούν την Γενική Αγωγή. Σύνολο δηλαδή 15.000 και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο Κλάδος μας έχει θέσει ως πρώτο ζήτημα διεκδίκησης εδώ και χρόνια το θέμα των μόνιμων διορισμών στην Π.Ε. Οι παρακάτω αριθμοί των μέχρι στιγμής προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι οι αναπληρωτές δίχως άλλο καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες στην εκπαίδευση και δικαιώνουν τη θέση μας για την ύπαρξη χιλιάδων κενών που απαιτούν μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα.

 

Ο κλάδος έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αλλά το Υπουργείο προφανώς καθυστέρησε λόγω των εκλογών των Αιρετών να ανακοινώσει, όπως είχε δεσμευτεί στις ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, τις προθέσεις του.

Απλά περιέγραψε ότι το σύστημα αυτό θα έχει τρείς πυλώνες κριτηρίων: Την προϋπηρεσία, τα επιστημονικά και τα κοινωνικά.

Ειδικά για την προϋπηρεσία όπως έγινε γνωστό μέσω των διαρροών (καλοθελητές πάντα υπάρχουν) θα θέσει όριο, δηλαδή ταβάνι στους μήνες προϋπηρεσίας. Διαγράφοντας έτσι χρόνο προϋπηρεσίας από την περιπλάνηση των συναδέλφων αναπληρωτών στις εσχατιές της πατρίδας μας!

Για το ζήτημα αυτό ως Αιρετός του Κλάδου πήρα θέση και προεκλογικά βάζοντας πάνω απ’ όλα το δίκαιο και την ισονομία χωρίς ψηφοθηρικούς υπολογισμούς μακριά από λογική του «στρίβειν» δια του αρραβώνος που ακολούθησαν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων κυβερνητικών και μη, ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Ως Αιρετός Εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε στο ΚΥΣΠΕ και πιστός στις αρχές και τις διεκδικήσεις του Κλάδου, ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας:

  • Να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση ίσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Να προχωρήσει εδώ και τώρα στην νομοθέτηση όλων των μονίμων διορισμών Γενικής και Ειδικής Αγωγής χωρίς χρονοδιαγράμματα που παραπέμπουν στο μέλλον και πιθανά εξελιχθούν για μια ακόμη φορά σε προεκλογική δέσμευση χωρίς αντίκρισμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί με τον αγώνα μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για το Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνω ότι  στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη ώρα  12:00   θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.«Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

2.«Εξέταση αίτησηςεκπαιδευτικού, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για αναγνώριση συνάφειας του διδακτορικού της διπλώματος και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

3.«Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςκαι λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

4.«Εξέταση θεμάτων επί των αποσπάσεωνεκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. (νέες, ανακλήσεις κ.λπ.) & σε σχολική μονάδα του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Αθήνας για το σχολικό έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

5.«Εξέταση αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςγια μετάταξη/απόσπαση σε διοικητικές θέσεις (μέσω του Ε.Σ.Κ.) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

6.«Εξέταση αιτήσεωναποδέσμευσηςεκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξή τους σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π., Ε.Ε.Π. και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

 

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

 

 

ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6975303105

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ξεκινάμε αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής τις διαδικασίες επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ο θεσμός αυτός των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης όπως ταυτόχρονα και των ΑΠΥΣΠΕ νομοθετήθηκε το 2002 συμβάλλοντας στην αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτό το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής θα επιλέξει με συλλογικές διαδικασίες τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές για πρώτη φορά αφού μέχρι σήμερα η «επιλογή» τους γινόταν από τον Υπουργό της Παιδείας που με άλλα λόγια ισοδυναμούσε με διορισμό τους!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τις 13 περιφέρειες της χώρας έχουν κατατεθεί 219 αιτήσεις.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80 χιλιάδων εκπαιδευτικών της Π.Ε θέλω να διαβεβαιώσω ότι με τη συμμετοχή μου στο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής θα υπερασπιστώ και αυτή τη φορά τις αρχές του Κλάδου για Διαφάνεια και Αξιοκρατία, χωρίς κανένα άλλο διαχωρισμό!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με μοναδικά κίνητρα την αγάπη μου στον Κλάδο και τη θέλησή μου να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να διεκδικώ λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και προσωπικά ο καθένας και η καθεμιά από εσάς ξεχωριστά, ζήτησα την ψήφο σας.

Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που εμπιστευτήκατε ακόμη μια φορά τις θέσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας, την αγωνιστικότητά της και την προσφορά της στον Κλάδο και εμένα προσωπικά και ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας με την ψήφο σας στο πρόσωπό μου και με εκλέξατε στη θέση προσφοράς του Αιρετού του ΚΥΣΠΕ.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλες και όλους για τη συμμετοχή σας όχι μόνο στις διαδικασίες των εκλογών αλλά και στο διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ μας όλο το προηγούμενο διάστημα στις σχολικές μονάδες που  επισκέφτηκα σε όλη τη χώρα και αφορούσε το όραμά μας για το Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας. 

            Η ψήφος εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα δέσμευση:

  • Ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και μαχητικότητα, όπως έκανα χρόνια τώρα να υπερασπίζομαι τα οράματα του Κλάδου και τα δικαιώματα όλων σας!
  • Ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να πάρει σάρκα και οστά το ΕΜΕΙΣ γιατί σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει και να κρατήσουμε αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ!
  • Ότι θα είμαι ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ο Αιρετός σας στο ΚΥΣΠΕ

 

                                                                                                Φασφαλής Νίκος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνω ότι  στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη ώρα  13:00   θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.«Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης» (από αναβολή).

2.«Εξέταση αίτησης εκπαιδευτικού, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για απαλλαγή από τα καθήκοντά του και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης» (από αναβολή).

3.«Εξέταση θεμάτων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε για το σχολικό έτος 2018-19  και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης».

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

Τηλ 6975303105

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

87η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΔΗΣΥ Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή