Ανακοινώση αιρετού ΚΥΣΠΕ για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση

 

Φασφαλής Νίκος - Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ένα σύγχρονα οργανωμένα κράτος δε θα χρειαζόταν ούτε αιτήματα εξαίρεσης από τις απαγορεύσεις του νόμου λόγω εκλογών, ούτε πιέσεις αντιπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος για να προχωρήσουν διαδικασίες που γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια σαν αυτές των υπηρεσιακών μεταβολών και των διορισμών στην εκπαίδευση.

Δυστυχώς, στη χώρα μας και με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, τα πάντα αμφισβητούνται, καθώς στα πλαίσια της ψηφοθηρίας έχουμε καταιγισμό ανεκπλήρωτων προεκλογικών δεσμεύσεων και τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα.

Πρέπει όμως η κοινωνία να γνωρίζει ότι με πρωτοβουλίες, προτάσεις και κυρίως αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών, οι διορισμοί στην εκπαίδευση όπως και οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις κτλ.) γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια!

Εξαίρεση βέβαια, αποτελούν οι αποσπάσεις σε Διευθύνσεις εκπαίδευσης και άλλους φορείς του Δημοσίου που γίνονται χωρίς εισήγηση του ΚΥΣΠΕ αλλά με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού!

Αυτές είναι και το τελευταίο απομεινάρι του πελατειακού κράτους, που θα πρέπει επιτέλους να  καταργηθεί, να πάψουν να γίνονται με αυτόν τον τρόπο, να μεταφερθούν στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να γίνονται με ανάλογη μοριοδότηση.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει η ανακοίνωση των Βουλευτικών Εκλογών να φρενάρει τις όποιες διαδικασίες αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και οι οποίες είναι ανάγκη να τρέξουν άμεσα!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θεωρώ ότι τόσο η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον διορισμό 4,5 χιλιάδων στην Ειδική Αγωγή, όσο και η εξέταση των 3.582 αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση από Νομό σε Νομό πρέπει να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει και δεν μπορεί να βρίσκονται σε ομηρία ούτε η Δημόσια Εκπαίδευση να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Για αυτό και ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από τη δε αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και να δεσμευτεί εδώ και τώρα για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών που δρομολογήθηκαν.

Ζητώ, ως Αιρετός να προγραμματιστούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων, σε όλα τα πραγματικά κενά και όχι τα κουτσουρεμένα των τελευταίων ετών, ώστε τον Σεπτέμβρη όλα τα παιδιά να βρουν την Δασκάλα ή τον Δάσκαλο τους στην τάξη.

Μέλημα όλων μας πρέπει να είναι, πάνω από μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, το Δημόσιο Σχολείο που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

Η επιλογή στελεχών εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα για τα οποία ο κλάδος μας έχει δημόσια τοποθετηθεί διεκδικώντας πάνω απ’ όλα διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρά τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών, αφού η αποσφράγιση των φακέλων χωρίς να λαμβάνουν γνώση οι Αιρετοί της βαθμολογίας κάθε μέλους γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρησή μας, δείχνει να ευτελίζει και τις διαδικασίες επιλογών Διευθυντών Εκπαίδευσης από το ξεκίνημά τους.

Ξαφνικά, έδωσε παράταση 17 ημερών που είναι μεγαλύτερη και από το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που είχε δοθεί για να υποβληθούν οι αρχικές αιτήσεις των υποψηφίων!!!

Έτσι, καταργεί από το ξεκίνημα της διαδικασίας την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων, αφού τώρα πια όσοι υπέβαλαν έγκαιρα αίτηση, δεν έχουν την δυνατότητα να την τροποποιήσουν προσθέτοντας προσόντα που τυχόν να αποκτήσουν στο διάστημα αυτό αλλά ούτε και να αλλάξουν τις επιλογές που έκαναν!!!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς να γνωστοποιήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή της αυτή, δυναμιτίζει από την αρχή την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, αφού το πιθανότερο είναι κάποιοι «ημέτεροι» θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν προσόντα και να κάνουν «σοφότερη» επιλογή Διεύθυνσης, κατευθυνόμενοι, τώρα πια, να δηλώσουν περιοχές που υπερτερούν σε μετρήσιμα μόρια!!!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή του Υπουργείου, εκτός από το ηθικό ζήτημα που δημιουργεί, δυναμιτίζει και την διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν ακόμη ξεκινήσει, με συνέπεια, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των επιλογών, να αφήσει σκιές, οι οποίες θα αδικούν και όσους επιλεγούν, ακόμα και αν δεν έχουν καμία εμπλοκή στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καμία ευθύνη.

Η Κυβέρνηση, χωρίς να διδαχτεί το παραμικρό από προηγούμενα λάθη της, είναι βέβαιο ότι δημιουργεί με την ενέργειά της αυτή μια νέα εστία αντιπαράθεσης, οδηγώντας το πιθανότερο και σε έναν νέο γύρο αμφισβητήσεων και δικαστικών προσφυγών.

Κλείνοντας, ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, θεωρώ την ενέργεια αυτή αδικαιολόγητη και ζητώ, το ελάχιστο, να δοθεί σε όλους και όλες από την αρχή δικαίωμα νέος δήλωσης που θα αφορά τόσο την επιλογή Διεύθυνσης όσο και την καταχώρηση των όποιων προσόντων αποκτηθούν μέχρι την λήξη της παράτασης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΤΑΘEΣΕΙΣ EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 2019

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο ΚΥΣΠΕ η διαδικασία των μεταθέσεων. Καταγράφεται στα θετικά το ότι και φέτος η διαδικασία των μεταθέσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει.

Για το θέμα αυτό θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράριο για να πετύχουμε την έγκαιρη πραγματοποίηση των μεταθέσεων.

Από καιρό είχα θέσει το θέμα των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση τονίζοντας ότι οι μεταθέσεις πρέπει να γίνουν με βάση τα κενά που δίνουν οι Διευθυντές εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ της χώρας και όχι με τα κουτσουρεμένα κενά που δίνουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά κάποιοι-ες εκ των σημερινών διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσουν στους νέους επιλεγμένους από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και μη μπορώντας να απαλλαγούν από τα σύνδρομα του παρελθόντος περιόρισαν τα πραγματικά κενά των Διευθυντών Εκπαίδευσης και έδρασαν με την απόφασή τους αυτή αντισυναδελφικά αφού στέρησαν από εκατοντάδες συναδέλφους την πολυπόθητη μετάθεση !

Μετά από αυτή την εξέλιξη ως Αιρετός του Κλάδου αρνήθηκα να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου αυτά τα κενά.

Σήμερα λοιπόν και μετά από τον αγώνα που δόθηκε από τις 4.444 αιτήσεις για μετάθεση στη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν οι 1.191, ποσοστό ικανοποιημένων αιτήσεων 26,80 %

Στην Ειδική αγωγή από τις 163 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 112 ποσοστό 68,71%

Τα κενά που δόθηκαν σήμερα δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα στην εκπαίδευση αφού αυτή λειτουργεί με 23.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς !

Αποκαλύφτηκε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν την κυβερνητική πολιτική που με την κατάργηση των Σχολείων ΕΑΕΠ και την διάλυση του Ολοήμερου Σχολείου οδήγησε να περιοριστούν κατά χιλιάδες οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών .

Όλοι έχουν κατανοήσει ότι με την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να μένουν μέχρι τα 67 τους χρόνια στην τάξη για να λάβουν μια πενιχρή σύνταξη και χωρίς την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών η Δημόσια Εκπαίδευση δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Με αφορμή τις μεταθέσεις θέλω ακόμη να δηλώσω ότι ούτε η αναμοριοδότηση των Σχολικών μονάδων που πετύχαμε και ούτε οι όποιες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές μπορούν να αλλάξουν το τοπίο της Εκπαίδευσης. Απαιτούνται γενναίες πολιτικές και όραμα !

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε. θα συνεχίσω τον αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Σας καλώ σε κοινό αγώνα για :

  • Μόνιμους διορισμούς τώρα!
  • Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και αλλαγής του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού Νόμου, αφού είναι αδύνατον να μένουν στην εκπαίδευση μέχρι τα 67 τους διεκδικώντας μια πενιχρή σύνταξη !
  • Ένα Δημόσιο Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας !

 

 

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αποτελούν σημαντικό ζήτημα όχι μόνο γιατί επηρεάζουν τη ζωή των ιδίων αλλά και γιατί έχουν επιπτώσεις στην λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Κυρίαρχο ζήτημα για τον Κλάδο είναι η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών προκειμένου να καλυφθούν χιλιάδες κενά που υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Παιδείας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Οι πολιτικές αυτές σε συνδυασμό με το συνταξιοδοτικό που επιβάλει εξοντωτικά όρια ηλικίας και κυρίως χαμηλές συντάξεις, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δηλαδή στους διορισμούς, στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις τους.

Πέρυσι οι μεταθέσεις έγιναν έγκαιρα και ακολούθησαν οι αποσπάσεις πριν την λήξη του σχολικού έτους, γεγονός που ως Αιρετός του Κλάδου θεώρησα θετικό αφού ικανοποίησε το πάγιο αίτημα του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές.

Για φέτος οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και με την συμβολή όλων μας οι μεταθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από το ΚΥΣΠΕ ξανά έγκαιρα.

Σήμερα λοιπόν θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουν υποβληθεί 4.558 αιτήσεις μετάθεσης για τη Γενική Αγωγή από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα κατά εκπαιδευτική ειδικότητα έχουν υποβληθεί:

ΠΕ05 107

ΠΕ06 318

ΠΕ07 59

ΠΕ08 11

ΠΕ11 547

ΠΕ60 903

ΠΕ70 2424

ΠΕ73 3

ΠΕ79.01 48

ΠΕ86 127

ΠΕ91.01 2

Σύνολο 4558

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας εύχομαι καλή μετάθεση και θα σας ενημερώνω για ό,τι νεότερο υπάρξει.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Πάντα κοντά σας,

                                                                                                                                                                                                                                                                   Φασφαλής Νίκος­­

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6975303105

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΊΑ ΚΑΤΑΚΤΉΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΏΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΗΚΏΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ !!!

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια , ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας τους και η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών όπως και των Αιρετών είναι κατάκτηση αγώνων!!!!!

Με νομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή η κa. Ξενογιαννακοπούλου τροποποιεί το άρθρο 162 του Ν3528/07(Δ.Υ. Κώδικας)και προσθέτει διάταξη, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη μια απόφαση πρέπει στην πλειοψηφία να είναι υποχρεωτικά και ο πρόεδρος!!!

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε παρακάτω, ενώ ως τώρα η διάταξη προέβλεπε: "Τα συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών", τώρα προσθέτει και το παρακάτω: "Στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο Πρόεδρος".

Δε φτάνει που ο Πρόεδρος όπως και τα δύο μέλη, η πλειοψηφία δηλαδή του Συμβουλίου , είναι επιλογή του/της εκάστοτε Υπουργού αλλά θέλουν να επιβάλουν πλήρη έλεγχο στις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων!!!

Ώς Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρώ ότι μια τέτοια διάταξη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αφού ανατρέπει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και πρέπει εδώ και τώρα να αποσυρθεί!!!!

 

87η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΔΗΣΥ Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή