Ανακοινώση αιρετού ΚΥΣΠΕ για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση

Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών Τώρα!!!

Φτάνει η τακτική του "στρίβειν δια του αρραβώνος"

Τελικά  πιο επικερδής επιχείρηση από το να πουλάς ελπίδα δεν υπάρχει!

Μια δεκαετία έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, μια τετραετία ανέξοδων υποσχέσεων κύλισε και δυστυχώς καμιά κίνηση δεν υπάρχει από τη  σημερινή Κυβέρνηση. Όλα παραπέμπονται σ' ένα αόριστο μέλλον.

Καθημερινά γίνονται δηλώσεις για τις διαδικασίες των διορισμών στην Ειδική Αγωγή αλλά για τη Γενική Αγωγή καμιά δέσμευση.

Η αλήθεια είναι ότι οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορεί να παρουσιάζονται ως επιτυχία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Θεωρώ εμπαιγμό να προβάλλουν τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων Αναπληρωτών για να καλύψουν τη μη δέσμευση για μόνιμους διορισμούς.

Αλλά ίσα ίσα που οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των κενών και την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το ψευδοεπιχείρημα της κυβέρνησης ότι χρειάζεται καταγραφή των κενών!

Προβάλλεται ακόμη ως δικαιολογία το ότι δεν έχουν προβλεφθεί τα κονδύλια από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αλλά αφού είναι έτσι, αλήθεια τι κάνουν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των πόρων για την κάλυψη των προσλήψεων που υπόσχονται;

Φτάνει πια η εκμετάλλευση της ανάγκης για μόνιμη και σταθερή δουλειά  των αναπληρωτών και των αδιόριστων συναδέλφων!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ξεκαθαρίσει τώρα τις προθέσεις της και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών και στη Γενική Αγωγή Τώρα!!!

Φασφαλής Νίκος

Αποσπάσεις 2019 Β' φάση

Ὢδινεν ὄρος καὶἔτεκεν μῦν

Ολοκληρώθηκε χθες, 17 Σεπτεμβρίου 2019, η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα την εξέταση των ενστάσεων, των ανακλήσεων και των αιτήσεων απόσπασης της Β' φάσης.

Στη  συνεδρίαση δήλωσα από την αρχή ότι δεν πρόκειται με την ψήφο μου να δεχτώ την εισήγηση οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση την  εγκύκλιο της Υπουργού που φαλκιδεύει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των συναδέλφων για απόσπαση αφού απέκλειε την εξέταση πολλών αιτήσεων.

Στη συνέχεια και χωρίς να έχουν ζητήσει τα κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, όπως όφειλαν, παρουσιάστηκαν κενά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!

Στην πορεία όμως ούτε σ' αυτά τα κουτσουρεμένα κενά έγιναν αποσπάσεις αφού η κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες!!!

Μπροστά στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση μειοψήφησα και δήλωσα ότι θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι να βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, να αντιμετωπίζουν οικονομικά και στις περισσότερες περιπτώσεις  σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους τη στιγμή που μπορούν να ικανοποιηθούν .

Στήριξα με τη ψήφο μου μόνο τις θετικές εισηγήσεις για τις ελάχιστες αποσπάσεις που έγιναν και τις ανακλήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου για μια διαδικασία από υποχρέωση  όπως είχα γράψει και στην ουσία πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Δυστυχώς έγιναν λιγοστές αποσπάσεις Β' φάσης και σε λίγες μέρες θα επαληθευθούν οι ισχυρισμοί μου  ότι  τα κενά υπάρχουν και παραμένουν χιλιάδες.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η επίσπευση της συνεδρίασης και πριν την πρόσληψη της δεύτερης φάσης αναπληρωτών αφού δεν υπήρχε η πρόθεση να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αυτές;

Κλείνοντας,θεωρώ την συγκεκριμένη διαδικασία προσχηματική και άδικη. Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα αυτό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων άμεσα, να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν οι  αδυναμίες- αδικίες  που υπάρχουν και οι αποσπάσεις σε φορείς να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ όχι με πελατειακούς όρους από τον εκάστοτε Υπουργό αλλά  με αντικειμενικά -μετρήσιμα  κριτήρια(στην κατεύθυνση αυτή είμαι έτοιμος να συμβάλλω με τις απόψεις μου σύμφωνα με τις θέσεις του Κλάδου) και πάνω απ' όλα να αντιμετωπίζει στις αποφάσεις της όλες και όλους τους συναδέλφους ως ανθρώπους και όχι ως αριθμούς!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Ισονομία χωρίς συμβιβασμούς και μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και να διεκδικώ λύσεις για την εκπαίδευση και όλους τους εκπαιδευτικούς

Φασφαλής Νίκος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Σας ενημερώνω ότι  στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη ώρα  11:00   θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε με το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης:

1. «Εξέταση θεμάτων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης».

Η συνεδρίαση αυτή του ΚΥΣΠΕ θεωρώ πως είναι σημαντική για πάρα πολλές και πολλούς συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους ή αντιμετωπίζουν αλλά προβλήματα.

Δυστυχώς η συνεδρίαση για την πραγματοποίηση της Β' φάσης αποσπάσεων όπως δημόσια έχω τοποθετηθεί, άργησε και μεγάλος αριθμός συναδέλφων που πραγματικά έχουν ανάγκη την απόσπαση βιώνουν αξεπέραστες καθημερινές δυσκολίες.

Για το λόγο αυτό καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δώσει όλα τα πραγματικά κενά που υπάρχουν ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για απόσπαση και η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ να έχει αποτέλεσμα. Να μην γίνει απλά για να βγει το Υπουργείο από την υποχρέωση!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θα παλέψω να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας χωρίς καμία απολύτως έκπτωση σε ότι αφορά τα κενά και πάντα με τις αρχές της διαφάνειας και της ισονομίας.

Φασφαλής Νίκος­­

ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

Τηλ. 6975 30 31 05e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                                                                                                                                                                                       Αθήνα, 22 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση

Η Αδικία είναι πια γεγονός!

Με τους περυσινούς πίνακες οι προσλήψεις αναπληρωτών!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο ρόλος των Αιρετών και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για ισονομία και δικαιοσύνη!

Ώς Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου και υπηρετώντας τις αρχές αυτές πήρα δημόσια θέση για το θέμα αυτό και κάλεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα απέτρεπαν την αδικία αυτή.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας περίμενε την καταληκτική ημερομηνία και ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με βάση τους περυσινούς πίνακες!!!

Αυτό γεννά πρωτόγνωρες αδικίες αφού δεν θα προσμετρηθεί η περσινή προϋπηρεσία και όσοι από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δεν είχαν καταθέσει αίτηση πέρυσι για κάποιο λόγο ή είναι νέοι που φέτος αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά αποκλείονται!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμους διορισμούς και για προσλήψεις αναπληρωτών με κατάρτιση πινάκων χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος σας θα συνεχίσω τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις μου απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που μόνο αδικίες φέρνουν.

Να "ξεκλειδώσουν" ΤΩΡΑ οι πίνακες αναπληρωτών!

Σιγή ιχθύος τηρεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τους πίνακες και τις προσλήψεις αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.
Όπως όλα δείχνουν, και τα νέα παπαγαλάκια διαρρέουν, καθυστερεί σκόπιμα τις όποιες αποφάσεις της, με στόχο να περάσει η 23η Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη σύνταξη νέων πινάκων-και να προχωρήσει ύστερα σε προσλήψεις αναπληρωτών από τους περσινούς πίνακες, όπως προβλέπει ο νόμος Γαβρόγλου.
Πρόκειται ουσιαστικά για νέο κλείδωμα πινάκων, αφού έτσι για 24.000 αναπληρωτές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα υπολογισθεί η φετινή προϋπηρεσία!!!
Πέρα όμως από αυτό, με το κλείδωμα των πινάκων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση όσοι αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά, ούτε και όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, πέρυσι δεν έκαναν αίτηση!
Είναι προφανές ότι ο τέως Υπουργός Παιδείας γνώριζε πολύ καλά ότι με τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ δεν επρόκειτο να καταρτισθούν νέοι πίνακες για φέτος, για αυτό και ψήφισε την απαράδεκτη ρύθμιση για προσλήψεις με τους περσινούς πίνακες.
Αυτό αποτελεί πρωτοτυπία στα χρονικά της εκπαίδευσης, αφού ουδέποτε έχει ξανασυμβεί!
Η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας αντί να χρονοτριβεί-όπως κάνει ένα μήνα τώρα-οφείλει:
• Να ανοίξει το σύστημα ΤΩΡΑ.
• Να προσμετρήσει τη φετινή προϋπηρεσία των αναπληρωτών και να δώσει τη δυνατότητα νέων αιτήσεων σε όσους δεν έχουν υποβάλλει.
Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.
Το να ανοίξει σύντομα το σύστημα και να γίνουν αιτήσεις προτίμησης περιοχών με περσινούς πίνακες είναι μεσοβέζικες λύσεις, λογικές που εξυπηρετούν το Υπουργείο και καθόλου της αρχές του δικαίου που φυσικά με βρίσκουν αντίθετο.
Ώς Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκαιο και την ισονομία, τιμώντας τους αγώνες που έδωσε ο Κλάδος μας και πάνω στο θέμα αυτό τα προηγούμενα χρόνια!

Νίκος Φασφαλής

Αιρετός ΚΥΣΠΕ