Ανακοινώση αιρετού ΚΥΣΠΕ για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αποτελούν σημαντικό ζήτημα όχι μόνο γιατί επηρεάζουν τη ζωή των ιδίων αλλά και γιατί έχουν επιπτώσεις στην λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Κυρίαρχο ζήτημα για τον Κλάδο είναι η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών προκειμένου να καλυφθούν χιλιάδες κενά που υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Παιδείας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Οι πολιτικές αυτές σε συνδυασμό με το συνταξιοδοτικό που επιβάλει εξοντωτικά όρια ηλικίας και κυρίως χαμηλές συντάξεις, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δηλαδή στους διορισμούς, στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις τους.

Πέρυσι οι μεταθέσεις έγιναν έγκαιρα και ακολούθησαν οι αποσπάσεις πριν την λήξη του σχολικού έτους, γεγονός που ως Αιρετός του Κλάδου θεώρησα θετικό αφού ικανοποίησε το πάγιο αίτημα του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές.

Για φέτος οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και με την συμβολή όλων μας οι μεταθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από το ΚΥΣΠΕ ξανά έγκαιρα.

Σήμερα λοιπόν θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουν υποβληθεί 4.558 αιτήσεις μετάθεσης για τη Γενική Αγωγή από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα κατά εκπαιδευτική ειδικότητα έχουν υποβληθεί:

ΠΕ05 107

ΠΕ06 318

ΠΕ07 59

ΠΕ08 11

ΠΕ11 547

ΠΕ60 903

ΠΕ70 2424

ΠΕ73 3

ΠΕ79.01 48

ΠΕ86 127

ΠΕ91.01 2

Σύνολο 4558

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας εύχομαι καλή μετάθεση και θα σας ενημερώνω για ό,τι νεότερο υπάρξει.

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6975303105

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΊΑ ΚΑΤΑΚΤΉΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΏΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΗΚΏΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ !!!

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια , ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας τους και η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών όπως και των Αιρετών είναι κατάκτηση αγώνων!!!!!

Με νομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή η κa. Ξενογιαννακοπούλου τροποποιεί το άρθρο 162 του Ν3528/07(Δ.Υ. Κώδικας)και προσθέτει διάταξη, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη μια απόφαση πρέπει στην πλειοψηφία να είναι υποχρεωτικά και ο πρόεδρος!!!

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε παρακάτω, ενώ ως τώρα η διάταξη προέβλεπε: "Τα συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών", τώρα προσθέτει και το παρακάτω: "Στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο Πρόεδρος".

Δε φτάνει που ο Πρόεδρος όπως και τα δύο μέλη, η πλειοψηφία δηλαδή του Συμβουλίου , είναι επιλογή του/της εκάστοτε Υπουργού αλλά θέλουν να επιβάλουν πλήρη έλεγχο στις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων!!!

Ώς Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρώ ότι μια τέτοια διάταξη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αφού ανατρέπει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και πρέπει εδώ και τώρα να αποσυρθεί!!!!

Μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!

Ενώ συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια κυβερνητικής θητείας, η κυβέρνηση ανανεώνει τις ελπίδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για πολλοστή φορά εξαγγέλλοντας το διορισμό τους σε βάθος τριετίας!

Δύο μήνες περίπου μετά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ ο Υπουργός της Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλους αυτής της εβδομάδας θα προχωρήσει στη νομοθέτηση των διορισμών για την επομένη χρονιά με 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και σε βάθος τριετίας με άλλους 10.500 που θα αφορούν την Γενική Αγωγή. Σύνολο δηλαδή 15.000 και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο Κλάδος μας έχει θέσει ως πρώτο ζήτημα διεκδίκησης εδώ και χρόνια το θέμα των μόνιμων διορισμών στην Π.Ε. Οι παρακάτω αριθμοί των μέχρι στιγμής προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι οι αναπληρωτές δίχως άλλο καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες στην εκπαίδευση και δικαιώνουν τη θέση μας για την ύπαρξη χιλιάδων κενών που απαιτούν μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα.

Ο κλάδος έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αλλά το Υπουργείο προφανώς καθυστέρησε λόγω των εκλογών των Αιρετών να ανακοινώσει, όπως είχε δεσμευτεί στις ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, τις προθέσεις του.

Απλά περιέγραψε ότι το σύστημα αυτό θα έχει τρείς πυλώνες κριτηρίων: Την προϋπηρεσία, τα επιστημονικά και τα κοινωνικά.

Ειδικά για την προϋπηρεσία όπως έγινε γνωστό μέσω των διαρροών (καλοθελητές πάντα υπάρχουν) θα θέσει όριο, δηλαδή ταβάνι στους μήνες προϋπηρεσίας. Διαγράφοντας έτσι χρόνο προϋπηρεσίας από την περιπλάνηση των συναδέλφων αναπληρωτών στις εσχατιές της πατρίδας μας!

Για το ζήτημα αυτό ως Αιρετός του Κλάδου πήρα θέση και προεκλογικά βάζοντας πάνω απ’ όλα το δίκαιο και την ισονομία χωρίς ψηφοθηρικούς υπολογισμούς μακριά από λογική του «στρίβειν» δια του αρραβώνος που ακολούθησαν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων κυβερνητικών και μη, ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Ως Αιρετός Εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε στο ΚΥΣΠΕ και πιστός στις αρχές και τις διεκδικήσεις του Κλάδου, ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας:

• Να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση ίσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Να προχωρήσει εδώ και τώρα στην νομοθέτηση όλων των μονίμων διορισμών Γενικής και Ειδικής Αγωγής χωρίς χρονοδιαγράμματα που παραπέμπουν στο μέλλον και πιθανά εξελιχθούν για μια ακόμη φορά σε προεκλογική δέσμευση χωρίς αντίκρισμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί με τον αγώνα μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για το Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνω ότι  στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη ώρα  12:00   θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.«Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

2.«Εξέταση αίτησηςεκπαιδευτικού, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για αναγνώριση συνάφειας του διδακτορικού της διπλώματος και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

3.«Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςκαι λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

4.«Εξέταση θεμάτων επί των αποσπάσεωνεκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. (νέες, ανακλήσεις κ.λπ.) & σε σχολική μονάδα του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Αθήνας για το σχολικό έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

5.«Εξέταση αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςγια μετάταξη/απόσπαση σε διοικητικές θέσεις (μέσω του Ε.Σ.Κ.) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

6.«Εξέταση αιτήσεωναποδέσμευσηςεκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξή τους σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π., Ε.Ε.Π. και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6975303105

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ξεκινάμε αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής τις διαδικασίες επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ο θεσμός αυτός των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης όπως ταυτόχρονα και των ΑΠΥΣΠΕ νομοθετήθηκε το 2002 συμβάλλοντας στην αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτό το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής θα επιλέξει με συλλογικές διαδικασίες τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές για πρώτη φορά αφού μέχρι σήμερα η «επιλογή» τους γινόταν από τον Υπουργό της Παιδείας που με άλλα λόγια ισοδυναμούσε με διορισμό τους!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τις 13 περιφέρειες της χώρας έχουν κατατεθεί 219 αιτήσεις.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80 χιλιάδων εκπαιδευτικών της Π.Ε θέλω να διαβεβαιώσω ότι με τη συμμετοχή μου στο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής θα υπερασπιστώ και αυτή τη φορά τις αρχές του Κλάδου για Διαφάνεια και Αξιοκρατία, χωρίς κανένα άλλο διαχωρισμό!

87η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.